Parhaat tomaattireseptit

Gazpacho

Ainekset
6 kpl
NAMS tomaattia
1 kpl
paprika
2 kpl
avomaankurkkua
2 kpl
kesäsipulia
2
limen mehua
2-3 dl
hiilihapollista vettä
1-2 dl
kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 pala
vaaleaa leipää
suolaa
pippuria
Valmistus

Puhdista vihannekset ja poista paprikasta vihanneskota. Laita vihannekset tehosekoittimeen limen mehun ja oliiviöljyn kera. Soseuta karkeaksi ja lisää joukkoon murennettu leipä, ripaus suolaa sekä pippuria. Sekoita vielä hetki ja keitto on valmista. Kaada keitto pakastimessa olleeseen kulhoon, koristele oliiviöljyllä, yrteillä ja tarjoile leivän kera.

Perinteisen ohjeen mukaan, gazpacho on hyvin nestepitoista, joten ohenna keittoa jos siltä tuntuu.

Katso myös