NAMS tomatoes’ journey

Nams tomaatit poimitaan vasta kypsänä

NAMS tomaatit ovat turvallista lähiruokaa, jotka viljellään Suomessa ympäristöystävällisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Tomaattimme poimitaan käsin ja jokaisen niistä tarkastaa osaava työntekijämme, joka varmistaa laatuvaatimustemme täyttymisen.

Noudatamme tomaattien käsittelyssä suurta varovaisuutta ja hygieniaa: kaikki työntekijämme käyttävät työskennellessään suojakäsineitä. Kasvatusmenetelmämme takaavat huipputurvallisen lopputuotteen ja olemme jo käynnistäneet IP Kasvikset -sertifikaatin haun.

Tavoitteenamme on kasvattaa maultaan ja laadultaan parhaita mahdollisia tomaatteja,
joista kaikki voivat nauttia ympäri vuoden.

 

Vastuullisuus ja ympäristö

Yhteisöllinen vastuullisuus

Korvaamalla tuontitomaatteja luomme työpaikkoja Porin alueelle ja kasvatamme alueen verotuloja. Haluamme olla vastuullinen työnantaja ja haluttu työpaikka. Kasvatamme asiakkaillemme terveitä, kauniita ja hyvältä maistuvia tomaatteja – luonnollista lähiruokaa, josta he voivat nauttia ympäri vuoden.

Maukas maku ympäri vuoden

NAMS tomaattien kasvualustana on suomalainen turve. Lajikkeet, joita kasvatamme, on valittu parhaan mahdollisen maun perusteella – ei tuotantomäärien maksimoimiseksi.

Annamme kypsymiselle riittävästi aikaa: tomaatit poimitaan vasta, kun ne ovat punaisimmillaan. Tuoreuden myymälässä takaa lyhyt toimitusaika, jopa samana päivänä, kun tomaatit on poimittu.

Lupauksemme sinulle ja ympäristölle

Lupaamme jatkuvasti etsiä uusia tapoja tehdä tomaateistamme entistäkin parempia ja kehitämme tuotantoamme ja jakelukanaviamme, jotta sinä, asiakkaamme pääset nauttimaan parhaasta mahdollisesta makuelämyksestä.

Lupaamme myös kehittää toimintaamme entisestään ympäristöystävällisemmäksi. Tavoitteenamme on olla hiilineutraali yritys. Seuraamme energiankulutusta ja optimoimme jatkuvasti tuotannon energiatehokkuutta uusimman tekniikan avulla.

Tavoitteena olla täysin muoviton yritys vuonna 2025 ja hyödyntää sivuvirrat 100%:sesti vuoteen 2020 mennessä.

Vastuu ympäristöstä

Haluamme kasvattaa maukkaat tomaatit tavalla, joka kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän ja siksi olemme valinneet nykyaikaisimman ja ympäristöystävällisimmän kasvihuoneratkaisun. 

Pyrimme aktiivisesti kohti ympäristön nollakuormitusta käyttämällä ainoastaan ympäristöystävällisiä pakkausmateriaaleja ja valitsemalla kestävät energiaratkaisut. Osallistumme myös maailman hiilidioksiditalkoisiin: kasvimme muuttavat joka vuosi noin 800 tonnia hiilidioksidia hapeksi.

 

Huolehdimme ympäristöstä myös monessa muussa asiassa:

  • - Keräämme sadeveden kasvihuoneen käyttöön
  • - Kierrätämme käyttämämme kasteluveden
  • - Käytämme ainoastaan biologista tuholaistorjuntaa
  • - Käytämme 100% uusiutuvaa puuhaketta lämmöntuotantoon
  • - Kasvihuone lämmitetään kaukolämmöllä
  • - Hyödynnämme tuotannosta syntyvän lämmön
  • - Kasvualustana on suomalainen turve
  • - Käytämme 100 % puukuituisia pakkauksia
  • - Kierrätämme tuotannon sivuvirrat kompostoiden tai bioenergiaksi
  • - Minimoimme jätevirrat