Parhaat tomaattireseptit

tomaattinen saaristolaisleipa paras
tomaattinen saaristolaisleipa paras

Tomaattinen saaristolaisleipä

Ainekset
1 pkt
NAMS tomaatteja
1 dl
vettä
1 ps
kuivahiivaa
2 dl
hunajaa
2 dl
kaljamaltaita
2 dl
kaurahiutaleita
6-8 dl
vehnäjauhoja
1,5 rkl
suolaa
2 rkl
öljyä tai sulaa voita
halutessa hiukan leipäjuurta
VIIMEISTELYYN
1 dl
hunajaa
1 dl
voita
Valmistus

Liota kuivahiiva lämpimään (40-45 asteiseen) veteen ja jätä hiiva aktivoitumaan. Soseuta tomaatit soseeksi tehosekoittimessa ja kaada massa sitten kulhoon. Lisää kulhoon myös hunaja, kaljamaltaat, kaurahiutaleet ja suola. Kun kuivahiiva on noussut vaahtomaiseksi veden pintaan, kaada vesi ja hiiva muiden ainesten sekaan. Sekoita hiukan ja lisää sitten jauhot vähitellen. Taikinaa ei varsinaisesti tarvitse vaivata, mutta kunnon sekoitus on paikallaan.

Peitä astia liinalla ja anna kohota noin tunnin verran. Vuoraa sillä välin leivinpaperilla kaksi paahtoleipävuokaa. Kaada niihin löysähkö taikina ja viimeistele muutamalla tipalla sulaa rasvaa. Näin voit varmistaa, ettei taikina tartu reunoihin.

Paista leipää uunissa 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Yhdistä kattilassa vielä 1 dl hunajaa ja 1 dl voita. Kiehauta ja valele hunaja-voiseosta leiville paiston loppuvaiheessa. Sammuta uuni ja jätä leivät sinne puoleksi tunniksi. Nosta leivät uunista ja anna jäähtyä. Laita pussiin ja nosta jääkaappiin muutamaksi päiväksi, jolloin maut saavat kehittyä.

Reseptistä saat vegaanisen korvaamalla hunajan siirapilla ja voin öljyllä.

Katso myös

Uusimmat videot

Embedded thumbnail for Rapsakat tomaattileivät
2 kuukautta 5 päivää ago
Embedded thumbnail for Laskiaispullat twistillä
2 kuukautta 3 viikkoa ago
Embedded thumbnail for Kaapin tyhjennys pasta
3 kuukautta 1 viikko ago
Embedded thumbnail for Tomaattinen saaristolaisleipä
5 kuukautta 4 päivää ago