Parhaat tomaattireseptit
Ainekset
3 dl
|
kypsiä mustia papuja
|
1 dl
|
harissaa
|
1 plo
|
Nams tomaattimehua
|
3 dl
|
kasvislientä
|
1
|
sipuli
|
2 rkl
|
mausteita (currya tai garam masalaa)
|
3-4
|
NAMS tomaattia
|
1
|
chili
|
1 pala
|
inkivääriä (n. 5 cm)
|
1 dl
|
kookosmaitoa
|
loraus
|
laadukasta oliiviöljyä
|
ripaus
|
aitoa ceylon kanelia
|
sitruunan mehua viimeistelyyn
|
Valmistus
Lorauta pataan oliiviöljyä ja paista siinä pilkottua sipulia ja chiliä.
Lisää sitten joukkoon mausteet, harissa (vähennä määrää, jos et pidä tulisesta) ja paistele vielä hetki. Lisää sitten pavut, inkivääri, tomaattimehu ja kasvisliemi. Anna kiehahtaa ja laske sitten lämpöä.
Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Maistele ja jos seos on tulista ja hiukan paksuuntunutta, nosta pata lämmöltä ja lisää kookosmaitoa ja sitruunaa joukkoon.
Nauti riisin ja salaatin kanssa.