Parhaat tomaattireseptit

Puutarhurin eväspizzat
PIZZAPOHJA:
| |
1 dl
|
taikinajuurta
|
2 dl
|
lämmintä vettä
|
1 tl
|
kuivahiivaa
|
n. 5 dl
|
vehnäjauhoja
|
suolaa
| |
öljyä
| |
PIZZAN TÄYTTEET:
| |
3 kpl
|
NAMS tomaattia
|
200 g
|
raastettua juustoa
|
4-5 kpl
|
naattiporkkanaa
|
3-4 kpl
|
naattipalsternakkaa
|
2-3 kpl
|
lehtikaalin lehteä
|
2 kpl
|
kesäsipulia
|
suolaa
| |
laadukasta oliiviöljyä
|
Valmista pohja yhdistämällä lämmin vesi, taikinajuuri ja hiiva. Anna seistä viisi minuuttia, lisää sitten muut ainekset vähitellen ja vaivaa 10 minuuttia. Nosta taikina kohoamaan liinalla peitettynä esimerkiksi auringonpaisteeseen.
Esivalmistele täytteet, puhdista mullasta ja hiekasta porkkanat, pasternakat ja lehtikaali. Leikkaa ne sopiviksi paloiksi ja, mikäli juurekset ovat kovia, kypsennä niitä hiukan pannulla. Laita tomaatit tehosekottimeen ja soseuta. Laita tomaattisose kattilaan ja keitä kokoon hetki, mausta suolalla. Revi lehtikaalin lehdet irti keskiruodosta ja leikkaa sipuli ohuelti.
Jaa kohonnut taikina kuuteen yhtä isoon osaan ja pyöritä palloiksi. Kaulitse sitten pallot soikeiksi pizzoiksi. Levitä tomaattisosetta ja juustoa ensin ja sitten vasta loput täytteet. Viimeistele vielä lorauksella oliiviöljyä ja paista niin kuumassa uunissa kuin vain mahdollista. Minulla oli uunissa 250 astetta lämpöä ja pizzatoiminto päällä. Pizzoihin tuli rapea pohja ja täytteetkin ehtivät rapeutua.
Anna pizzojen jäähtyä hetki ja kääri sitten leivinpaperiin, jonka voi nostaa sanomalehden väliin ja nappaa mukaan evääksi retkelle.