Parhaat tomaattireseptit

Säilötyt tomaatit

Ainekset
5 kpl
NAMS tomaattia
3 rkl
valkoviinietikkaa
1/2
nippua rakuunaa
1/2 dl
sokeria
2
laakerin lehteä
3 rkl
sinapin siemeniä
1,5 dl
vettä
muutama nuori kaalinlehti
Valmistus

Kalttaa tomaatit kuorettomiksi, ja laita lasipurkkiin. Keitä kattilassa sinapinsiemeniä, etikkaa ja vettä noin 5 minuuttia. Kun liemi on jäähtynyt haaleaksi, lisää joukkoon laakerin lehti, hunaja ja rakuuna.

Aseta purkkiin tomaattien päälle kaalinlehdet (kaalinlehdet eivät ole pakollisia jos nautit tomaatit reilun viikon sisällä) ja kaada sitten etikkaliemi päälle. Kaalinlehtien pitäisi pitää tomaatit liemen alla.

Sulje purkki ja nosta kylmään, tomaateissa on jo seuraavana päivänä paljon kehittyneempi maku. Tomaatit säilyvät pari kuukautta hyvin, mikäli tomaatit pysyvät liemen alla.

Katso myös

Uusimmat videot

Embedded thumbnail for Tomaattijäätelö
3 viikkoa 4 päivää ago
Embedded thumbnail for Uunipasta
Yksi kuukausi 2 viikkoa ago
Embedded thumbnail for Tabouleh salaatti
2 kuukautta 1 viikko ago

Nämä elintarvikkeet on valmistettu Suomessa suomalaisista raaka-aineista.

Hyvää Suomesta -merkki voi olla pakkauksessa myös näin.

Sydänliiton hyväksymä merkki, joka kertoo suolan ja rasvan kohtuullisesta määrästä.

Merkki osoittaa, että yritys noudattaa Laatutarha-ohjeistoa.