Parhaat tomaattireseptit

Täytetyt tomaatit

Ainekset
6–8kpl
NAMS tomaattia
2 kpl
sipulia
2 dl
punaisia linssejä
5–6 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
mausteita (esim kurkuma, paprika, korianteri, sinappi, pippuri)
5–6 dl
lientä
2 rkl
chilikastiketta
suolaa
Valmistus

Leikkaa tomaateista toinen pää pois ja koverra veitsellä sekä lusikalla sisus tyhjäksi. Asettele ontot tomaatit uunivuokaan vieriviereen, mieluiten niin ettei mikään niistä pääse kaatumaan.

Kuutioi sipuli ja laita paistumaan oliiviöljyyn. Kun sipuli on kuullottunut, lisää linssit, mausteet ja sekoittele hetki. Lisää joukkoon liemi ja anna kiehua kokoon n. 10 minuuttia. Tarkista linssien kypsyys/maku ja anna kiehua vielä kokoon jos lientä linsseissä on vielä paljon nestettä. Lusikoi linssimuhennosta tomaattien sisään ja laita lopuksi tomaatien päät kansiksi. Lorauta päälle vielä hiukan oliiviöljyä ja paista uunissa 180 asteessa 20-25min.

Vuuan pohjalle tulee nestettä, mutta se imeytyy tomaatteihin vähitellen niiden jäähtyessä. Jos siis odotat seuraavaan päivään tomaattein nauttimista niin saatat saada kahta maukkaampia tomaatteja.

Tarjoile täytetyt tomaatit esimerkiksi naanleivän tai vaikka riisin kera.

Katso myös

Uusimmat videot

Embedded thumbnail for Tomaattijäätelö
3 viikkoa 4 päivää ago
Embedded thumbnail for Uunipasta
Yksi kuukausi 2 viikkoa ago
Embedded thumbnail for Tabouleh salaatti
2 kuukautta 1 viikko ago

Nämä elintarvikkeet on valmistettu Suomessa suomalaisista raaka-aineista.

Hyvää Suomesta -merkki voi olla pakkauksessa myös näin.

Sydänliiton hyväksymä merkki, joka kertoo suolan ja rasvan kohtuullisesta määrästä.

Merkki osoittaa, että yritys noudattaa Laatutarha-ohjeistoa.