Parhaat tomaattireseptit

Tomaattisalaatti

Ainekset
5–6 kpl
NAMS tomaattia
1 kpl
sipuli ja sen varsi
1 rkl
väkiviinaetikkaa
1 rkl
sokeria
1 kpl
chili
laadukasta oliiviöljyä
vastarouhittua mustapippuria
Valmistus

Laita kattilaan kiehumaan vettä ja tee pienet viillot tomaattien pintaan. Laita tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja nosta siitä sitten astiaan, jossa on jääkylmää vettä. Poista jäähdytyksen jälkeen tomaateista varovasti kuori.

Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja laita lasipurkkiin. Lisää päälle sokeri ja etikka ja ravista purkkia niin, että ainekset sekoittuvat kunnolla. Viipaloi tomaatit ja ripottele niihin suolaa. Odota hetki, jotta osa tomaattien nesteestä itkettyy pois. Siirrä tomaattiviipaleet tämän jälkeen purkkiin. Lisää myös chili. Sekoita kevyesti ja nosta kylmään.

Tarjoillessa valuta nestettä pois ennen tarjolle laittamista ja viimeistele oliiviöljyllä sekä vastarouhitulla mustapippurilla.

Katso myös

Uusimmat videot

Embedded thumbnail for Tomaattijäätelö
3 viikkoa 4 päivää ago
Embedded thumbnail for Uunipasta
Yksi kuukausi 2 viikkoa ago
Embedded thumbnail for Tabouleh salaatti
2 kuukautta 1 viikko ago

Nämä elintarvikkeet on valmistettu Suomessa suomalaisista raaka-aineista.

Hyvää Suomesta -merkki voi olla pakkauksessa myös näin.

Sydänliiton hyväksymä merkki, joka kertoo suolan ja rasvan kohtuullisesta määrästä.

Merkki osoittaa, että yritys noudattaa Laatutarha-ohjeistoa.