Tomater

Klastomater, 500g låda

Fastän smaken av alla våra tomater är oöverträffade så är det ändå 1 av dom som är bättre än alla andra: klastomaterna får växa i lugn och ro – och länge! Darför doftar den som allra färskast och håller sig färsk längre.

 

På varje klase växer 9-10 blommor. Vi nyper bort 3-4 av dom blommor så att smaken dras till de resterande växande tomaterna. När vi plockar tomaterna helt mogna är smakupplevelsen helt i sin egna klass och utseendet är enastående vackert och förförande.

 

NAMS tomater plockas och sorteras för hand. Paketeringen är gjort av 100% förnybart material (även det genomskinliga fönstret är gjort av träfiber!) av Finska naturen som skyddar de värdefulla tomaterna från skador och bakterier. När du öppnar lådan hemma så är dina händer de första som direkt vidrör tomaterna.


Körsbärstomater

Sortnamnet av våra körsbärstomater är Piccolo till vilka vill har ensamrätt till i Finland. Bara dom bästa odlarna runtom världen får odla denna gamla men ytterst smakrika körsbärstomat.

 

Piccolo har vunnit många priset i Europa och runtom världen p.g.a. dens enanstående smak. Vi har valt Piccolo för att det är som godis och för glädje till den som har lyckan att äta den och just inte för att den producerar många kg – motsatta är sanningen och vi är stolta att offra produktivitet för denna fantastiska smak.

 

I Piccolo förenas knaprighet & mjukhet och söthet & syrlighet i en perfect balans.


Lösa Tomater, 5kg låda

I lösförsäljning hittar man samma sort som i 500g:s lådan, men de tomaterna får växa 9-10 stycken per klasse. NAMS-löstomaterna plockas också självklart för hand när dom har fått precis den rätta, djupa röda färgen och mogenheten. NAMS-löstomaternas structure är lysande och smaken otrolig!